PécsONE

Nagyon boldogok lennénk, ha itthon minél többen hallgatnák a zenénket - Mehringer Marcell

Nagyon boldogok lennénk, ha itthon minél többen hallgatnák a zenénket - Mehringer Marcell
Belevaló, kis túlzással, akár a magyar Paul McCartney tizenévesen. Kitartó és lelkes, ahogy ő mondja, ez kell a célhoz. A célhoz, amelyért ettől a találkozástól még több ember fog szurkolni Mehringer Marcellnak és együttesének.

Magabiztosan jöttél be az I love Pécs Caféba és magabiztosan kezdtél el mesélni magadról, a zenélésről, a bandádról.
Muszáj. Bele kell tenni mindent, amink van. Ilyen fiatalon meg pláne!
Mióta zenélsz?
Hat éve kezdtem el tanulni klasszikus gitárt Villuth Andrásnál, de az utóbbi években inkább a könnyűzene irányába húzok, ezért egyszerre játszom elektronikus gitáron is. Viszont a dobolásba is belekóstoltam, fél évig tanultam, hogy fejlesszem a ritmusérzékemet. Mindemellett a Dzsászti Énekstúdióban énekelek.
Végignézve a koncerteket, melyeken részt vettél, azonnal kitűnt a hangod.
Köszönöm! András bácsi figyelt fel a hangomra, egyébként otthoni énekelgetésből nőtte ki magát. Majd a szüleim elvittek Radóczy Jusztinához, akitől rengeteget tanultam és máig itt tudom fejleszteni az énektudásomat. Juszti profi! Két alkalommal nyertem Musical versenyt, először általános iskolás kategóriában, tavaly pedig középiskolás kategóriában. Egyébként ebben a tanévben is tervezek indulni, mert szeretnék még több tapasztalatot gyűjteni.
Szólóban, vagy együttesben énekelsz szívesebben?
Szeretek szólóban énekelni, de inkább vagyok csapatjátékos. Szerintem zenekarban az igazi. Nemrég, néhány hónapja alapítottunk egy bandát másik három sráccal, Band on da Moon néven. Annak ellenére, hogy egy nagyon kezdetleges dolog, már két koncertünk is volt. Hatalmas élmény volt látni, hogy nem csak a családom, a barátaim, és az ismerőseim jönnek el a koncertre, hogy meghallgassanak...
Neked mi a szereped az együttesben?
Énekelek, elektronikus gitáron játszom, szövegeket írok, és a koncertek előtt én tartom kézben az elintéznivalókat. Szeretem, hogy mindenkinek megvannak a feladatai. Például a szólógitárosunk, Tormássy Lorka találta a próbatermet, ahova levihettük a cuccainkat. Nyáron egész napokat tudtunk így gyakorolni, volt, hogy bementünk reggel és csak este mentünk haza. Ugyanakkor Bagi Balázs és Reali Bonifacio, a Band on da Moon többi tagja szintén egy csomó dolgot csinál, hogy zenekarként tudjunk működni. Mindenkinek szuper ötletei vannak, amiket szeretünk együtt átbeszélni, továbbgondolni és megvalósítani, ilyen a dalszövegírás, vagy a zeneírás.
Milyen előadók, zenekarok vannak hatással rátok és a számokra, melyeket játszok?
Újabban rengeteget hallgatjuk az Oasist. A zenéjük mellett külön teszik bennük, hogy a mindenféle video megosztó oldalak előtt futottak be… Tehát ők most az időszakos kedvenc, akiktől bőven lehet még tanulni. De Ed Sheerant is ugyanúgy mondhatom. A hazai előadók közül pedig inkább az alternatív zene felé húzunk, mint a Kispál és a borz, a Kiscsillag, All Inclusive Delicates, vagy a Kaukázus. 
Mi a cél? Teleházas arénakoncertek, klubkoncertek, netán az első lemez?
Erre csak egy válasz van. Attól is nagyon boldogok lennénk, ha itthon minél többen hallgatnák a zenénket. De, ha a hosszú távú tervek jönnek fel, arra azt szoktam mondani, hogy a kicsivel is megelégednénk, de a nagyra vágyunk. Nagy koncertek, szóval nagyban csinálni az egészet. A cél, hogy azzal foglalkozzunk a jövőben, amit szeretünk. Ezzel olyan, mintha nem lenne munkánk, de mégis van.
Mit szólnak a barátaid?
Jönnek a koncertekre, támogatnak. Van egy saját Youtube csatornám, amit részben miattuk is csinálok. Ezt meghallgatják, megosztják, ami nagyon jól esik tőlük. Éppen azt tervezem, hogy mikor fogom felvenni az új feldolgozásokat.

Programajánló