Az újbor

A magyar gasztronómia és borkultúra egyik legizgalmasabb ünnepe a Márton-nap, melyen hatalmas vigadalmak közepette poharakba kerülnek az újborok, a tányérokba pedig különféle libaételek, mely szintén elengedhetetlen része az ünnep...

A bor színe

Talán mindenki tapasztalta az elmúlt hónapokban, hogy városunkban is megjelent az év trendje, a kék bor, mely fiatalok körében hatalmas divatőrületnek számít. Sokan azonnal, kérdés nélkül kipróbálták, és „lőtték fel” a közösségi o...

Veresszárnyú ropogós és nemváltás

​​​​​​​Nyár lévén, a víz melletti merengés közben óhatatlanul is felmerülnek gyermekkori emlékek. Példának okáért a Balaton, és ha már ez az a víz, ami mellett merengünk, akkor az ezzel kapcsolatos alapvető gasztronómiai párhuzamo...

Nyári fröccsözés

Végre itt a nyár! A gasztronómia iránt rajongóként elsősorban a szabadtéri grillezések, késő estig tartó teraszozások miatt imádom ezeket a hónapokat. Szabad estéimen alig várom, hogy beizzíthassam a faszenes grillsütőmet, és kivo...

Ember tervez… – Lokodi Ákos gasztrokalandjai

Nem hiszem el! Huszonnegyedike, reggel negyed hét – persze, én vagyok a hülye, miért nem kapcsolom ki –, rohadtul cserreg a telefon....

Villányi bormustra Mikes Márkkal

Bár az idei évben az árvizek, a szárazság és a hideg világszerte megnehezítette a bortermelők életét, szakértők szerint a 2016-os évjárat összességében jónak ígérkezik. Magyarország meglehetősen vegyes képet mutat: míg a Dunántúl ...

A vidék ízei – Biobia és a természet konyhája

Biobia, azaz Dr. Németh Ibolya neve mára már fogalommá vált Pécsett. Mindenki aki az igényes, tudatos táplálkozás híve, aki az őstermelők tiszta forrásaira és nagyanyáink receptjeire esküszik, ismeri a nevét. A természet és a vidé...

Szegény Rózsika

Lassan beköszönt az ősz, túl vagyunk az iskola- és munkakezdés heveny őrületén, tovaszállt a nyári idill és hamarost ácsingózni fogunk a disznóvágás után. De addig még itt vannak nekünk – hogy féllábon is kibírjuk odáig – a rövide...

Ezeket olvasta már?